Els nostres projectes
Defensor del Client

Des de juliol del 2015,Barcelona Comerç compta amb la figura del Defensor del Client.

Aquest servei, pioner en l’àmbit del comerç de proximitat al nostre país, i dirigit per Luis Miguel Álvarez, neix amb la voluntat d’afegir valor a l’experiència de compra als establiments dels Eixos Comercials de la ciutat.

És una figura pionera al sector del comerç de proximitat i té com a objectiu contribuir a la implantació d’una cultura de comerç orientada a la satisfacció de clients i comerciants.

El nou servei garanteix l’atenció d’un conflicte en un màxim de tres dies i la proposta d’una solució, abans del termini del mes assenyalat en la normativa de Consum.

Gràcies a la creació d’aquesta figura, els comerços dels 23 Eixos de Barcelona Comerç amplien el seu ventall d’atenció al seus clients i, a més d’oferir-los un servei personalitzat, proper i de qualitat, ara els oferim la intermediació en la gestió de qualsevol conflicte entre els agents implicats en un acte de consum -comerciant i client-, la proposta d’una solució a la incidència i una resolució del seu conflicte en un termini de temps inferior a tres dies hàbils (abans del termini del mes, assenyalat en la normativa de Consum).

Com a distintiu del servei, tots els establiments dels 23 Eixos Comercials de Barcelona Comerç adherits a la iniciativa, mostraran un logotip identificatiu en un lloc visible dels seus establiments i posaran a l’abast del client, tota la informació sobre el servei de Defensor del Client .

El servei del Defensor del Client, recolzat pel suport administratiu de Barcelona Comerç actua amb caràcter independent, objectiu, imparcial i, sempre, en primera instància, cercant la resolució del conflicte sense que sigui necessari la seva derivació cap a l’Administració Pública.

El Defensor del Client, Luis Miguel Álvarez, antic Director de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Barcelona 1993 i 2012), assumeix les funcions d’assessorament sobre la normativa de comerç als comerciants, aixi com la direcció de la recerca per a l’identificació d’oportunitats de millora en relació comerciants- client.

Amb la col·laboració de: