Actualitat
17 de març de 2020
Mesures fiscals Ajuntament de Barcelona- COVID19
Comparteix!

L’Ajuntament de Barcelona suspèn i ajorna el pagament de tributs municipals

Després d’escoltar les peticions de les entitats de comerç de la ciutat,  incloses les de Barcelona Comerç, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir un primer paquet urgent de mesures fiscals dirigides al teixit empresarial com a resposta a la situació actual generada pel COVID-19.

Per fer-ho possible, es crearà l’Oficina tributària d’atenció i assessorament per la crisis del COVID-19

L’Oficina tributària oferirà plans individualitzats per flexibilitzar els terminis pel pagament i tràmits de tributs municipals per empreses i ciutadania.
En els tràmits amb els tributs municipals, s’allarga el termini per pagar, recórrer o sol·licitar-ne la devolució durant el temps que duri l’estat d’alarma.
Es podrà ajornar el pagament de tots els tributs, prèvia sol·licitud, sense interessos ni recàrrec durant l’any 2020. 

Exempció del preu públic de recollida de residus mentre duri l’estat d’alarma
No es cobrarà el preu públic per la recollida de residus comercials i industrials als comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses afectats per impossibilitat d’obertura al públic durant l’estat d’alarma decretat pel Govern.

Devolució de la taxa de terrasses dels dies que no s’ha exercit l’activitat i s’estudiaran canvis en les llicències
Es retornarà la taxa de terrasses per impossibilitat d’aprofitament de l’espai públic. En aquells casos on encara no s’hagi pagat la taxa, es procedirà a la reducció per la part proporcional.

S’ajorna el cobrament de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) a setembre
S’ajorna el cobrament de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) fins al setembre de2020, com a mesura de suport al sector turístic, d’acord amb la mesura anunciada dins el paquet de mesures econòmiques de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament elaborarà un decret per a garantir la continuïtat de tots els contractes públics
L’Ajuntament elaborarà un decret per a garantir la continuïtat de tots els contractes públics i a la vegada garanti la compensació d’aquells que no es puguin prestar sempre i quan hi hagi manteniment de l’ocupació ni regulacions no acordades

Plantejarem a l’Estat destinar superàvit municipal a la lluita contra els efectes del COVID-19L’Ajuntament de Barcelona instarà a la modificació de la Llei d’Estabilitat per tal d’introduir nous supòsits d’aplicació del superàvit pressupostari del Consistori i poder destinar-lo a reforçar la lluita contra la pandèmia i els seus efectes.

Ajornat el període sancionador de la Zona de Baixes Emissions
Pel que fa l’entrada en vigor del període sancionador de la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona, prevista per al pròxim 1 d’abril, queda ajornada temporalment.

No es multa per aparcar en l’àrea verda i blava i es facilita la càrrega i descàrrega
L’Ajuntament de Barcelona no sancionarà per l’ús de la zona blava i la zona verda a la ciutat, mentre estigui en vigor la situació d’estat d’alarma, de manera que es despenalitzen els incompliments horaris.
Es facilitarà la càrrega i descàrrega professional per abastir supermercats i mercats en horari també diürn.


Aquí teniu el 
document amb informació ampliada sobre cada una d’aquestes mesures aprovades per l’Ajuntament de Barcelona. També el  trobareu annex a aquesta nota.

 

Des de Barcelona Comerç estem treballant per aconseguir mesures molt més ambicioses i la total implicació de les administracions per minimitzar els efectes econòmics que tindrà el  COVID-19 en els nostres comerços, durant l’estat d’alarma però, també, després.

Comerciants la Marina
@comerciantslamarina
#FentBarriFemCiutat

Barcelona Comerç
@eixosbcn
#FentBarriFemCiutat

Descarrega:

Mesures fiscals Ajuntament de Barcelona – COVID19

Amb la col·laboració de: