Actualitat
1 de juliol de 2023
La Marina i el Port de Barcelona, enfortir els vincles per compartir i sumar objectius
Comparteix!

Enfortir vincles entre la Marina i el Port, amb l’esperença de crear una relació més estreta i beneficiosa per a tots dos.

Durant el mes de maig al barri de la Marina va viure un moment significatiu que ha obert noves oportunitats per al futur del barri de la Marina. L’Associació de Comerciants La Marina, La Marina Viva en col·laboració amb l’exgerent del Port de Barcelona l’Adolf Romagosa, el veí en actiu Josep Maria Pérez i la Consellera de barri d’ERC Lourdes Viader van establir un contacte inicial amb el President del Port de Barcelona Lluís Salvadó.

La primera iniciativa que ha sorgit d’aquesta col·laboració és la visita a la Farola del Llobregat.
La visita marca un primer pas en els esforços per enfortir vincles entre la Marina i el Port, amb
l’esperença de crear una relació més estreta i beneficiosa per a tots dos.
Algunes de les propostes que podriem formar part d’aquesta relació enfortida, com araxerrade s informatives, llocs de treball i un compromís compartit en materia de sostenibilitat.
Aquestes xerrades serien una oportunitat per als veïns i veïnes de la Marina d’apedre més sobre les operacions del Port de Barcelona, la seva importancia económica i el seu impacte en el territori. Aquesta iniciativa educativa permetria establir un diàleg obert entre els veïns/nes
de la Marina i el port, fomentant una millor comprensió i cooperació.
Un altre aspecte clau d’aquesta relació és la creació de llocs de treball per al territori. Amb el suport del Port de Barcelona, es podrien generar oportunitats laborals en diversos àmbits relacionats amb el port, com el turíme, la logística o la gestió portuaria.
A més, tant el Port de Barcelona com el barri de la Marina comparteixen un compromís amb la sostenibilitat. Mitjançant la implementació de pràctiques respetuoses amb el medi ambient i l’adopció de mesures de protección i conservació, aquesta aliança podría liderar el camí cap a un futur més sostenible.
La relació més estreta i beneficiosa entre el Port de Barcelona i la Marina té un gran potencial per aportar tant per al territori com per al mateix port. L’organització de xerrades informatives, la creació de llocs de treball i el compromís compartit en materia de sostenibilitat són només algunes de les iniciatives que podrien sorgir d’aquesta aliança.

Amb la col·laboració de: