Actualitat
15 d'octubre de 2020
Activació de les noves mesures de contenció del rebrot Covid19 a Barcelona i Àrea Metropolitana
Comparteix!

Davant el repunt de contagis de la Covid19 dels darrers dies, el Govern de la Generalitat ha adoptat mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic a Barcelona ciutat i les següents ciutats de l’Àrea Metropolitana: Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just, Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Aquestes mesures entren en vigor d’avui, dissabte 18 de juliol (publicació del DOGC-A-20199086-2020) i amb una durada inicial i revisable de 15 dies i són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin als municipis esmentats, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica o empresarial ubicada en aquests territoris.

Específicament, en matèria de COMERÇ i RESTAURACIÓ:

COMERÇ:

  • Es recomana CITA o AVÍS PREVIS per als comerços NO ESSENCIALS (tots aquells que no són comerços alimentaris, begudes i matèries primeres)
  • L’activitat comercial s’ha de fer, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb el client (comandes per telèfon, online, recollida a la porta a la cotxe,…)
  • Cal reforçar les mesures d’higiene i prevenció

 HOSTALERIA I RESTAURACIÓ:

  • Es limita l’aforament a l’interior dels establiments al 50% de l’autoritzat
  • El consum s’ha de realitzar sempre en taula
  • Terrasses: obligatòria la distància de 2 metres entre taules o grups de taules
  • Aforament espais comuns:  es limita al 50% de l’aforament autoritzat
  • Sempre que sigui possible, s’han d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Adjunts a aquesta nota trobareu Resolució STL/1746/2020 del 17 juliol així com infografies realitzades per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

Som comerciants, som restauradors, som autònoms. Però també som veïns, pares i mares, familiars i companys. Ens hem quedat a casa per responsabilitat, per generositat i per solidaritat. Ara ens toca tornar als carrers, amb seny, amb criteri, protegits i vetllant per la nostra seguretat. 


Barcelona Comerç

@comerciantslamarina

@eixosbcn

#FentBarriFemCiutat

 

 

 

 

Amb la col·laboració de: